вторник, 5 февруари 2013 г.

Любими аромати



Напоследък не мога да се похваля с хубаво настроение, но днес пекна слънце и ми стана едно такова предпролетно и ведро на душицата. Птичките пеят, няма мъгла, а официално до края на зимата остават някакви си шест седмици ( или май бяха седем? ). Няма чак толкова голямо значение, самата мисъл ме кара да се усмихвам от сутринта, без да има специален повод за това.

Реших, че денят е подходящ за пост, в който ще споделя с вас любимите си аромати. Започвам с:


BVLGARI Omnia Crystalline

Може да се каже, че беше любов от първо пръскане. Влюбих се в този лек, свеж аромат, подходящ за всеки ден. Парфюмът е траен, но ненатрапчив. Личните ми предпочитания са свързани точно с такъв тип аромати.

Меко казано, не харесвам тежките, сладникави облаци от миризми, които остават след някои хора, когато се разминаваме на улицата или в супермаркета. Освен това, дори най-хубавият парфюм предизвиква обратен ефект при употреба в огромни количества.

Следва:




Shiseido Zen

Японска класика и нежност от Шисейдо. Ароматът е по-екзотичен и цветен. Ванилия, фрезия, жасмин, пачули и тамян - микс от сладки, нежни ухания за нотка елегантност през целия ден. А флаконът мога да определя с една дума: изкуство. Този парфюм просто гали обонянието и въображението на всеки, докоснал се до него.

За първи път използвам продукт от тази марка и стигнах до заключението, че японците са добри не само в производството на техника.


И така, имаме си аромат за всеки ден и екзотичен аромат. Идва ред на:


Boss Nuit Pour Femme Hugo Boss


Изискан аромат, вдъхновен от вечния шик на легендарната "малка черна рокля". Чувствена комбинация от жасмин, сандалово дърво, мъх, теменужка и праскова. Парфюмът е създаден като идеалното допълнение, финален щрих към вечерната визия на всяка жена.

Мдаа, няколко капки парфюм, чаша хубаво вино и започвам фалшиво, но ентусиазирано да си припявам Breakfast at Tiffany's на Deep Blue Something.





Разбира се, тази публикация някак няма да е завършена без провокативно, предизвикателно ухание и това е:


L'Agent Agent Provocateur



Чувствен, изкусителен, направо хипнотизиращ ориенталски аромат. L'Agent е за силни жени, които знаят какво, кога и как. Енигматично съчетание от пачули, сандалово дърво, кехлибар, мускус, роза, жасмин, здравец и иланг-иланг.


Флаконът е оригинален, решен в мек, розов цвят, плавно преминаващ в тъмносиво на дъното. Хубав парфюм, но определено не е за ежедневна употреба. Малко силен за вкуса ми, но го използвам пестеливо.

2 коментара:

  1. Парфюми,нежни аромати, пролет... Слънцето днес се показа и е сравнително топло, синът ми ме запита дали е вече пролет. Обясних му, че е още зима, защото е Февруари. А той контраатакува, че щом било зима, защо нямало още сняг :)И аз се чудя защо... а преди малко си купих букетче кокичета от един дядо.
    Bvlgari - Omnia Crystalline и на мен ми е любим аромат, напомня ми за пролет. Една идея ми идва по-натрапчив от нужното, но пък го усещам през целия ден, а не привиквам към аромата. Нежен и свеж, наистина е подходящ и за разходка, и за работа, и за парти :)
    Целият този ароматно-уханен пост ми навя една такова пролетно настроение.

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, това за кокичетата много ми хареса. Аз все още не съм виждала тук.

    ОтговорИзтриване