събота, 16 февруари 2013 г.

Грижа за тялото



Често се случва да отделяме достатъчно внимание на лицето, но поради липса на време или други фактори да пренебрегваме грижата за кожата на тялото. А тя е също толкова взискателна и страда, когато не я третираме с нужните средства. Не трябва да забравяме, че кожата е най-големият човешки орган и е много важна, защото покрива всичко в нашето тяло.

Както се досещате, днешната публикация е посветена на продукти за тялото, които харесвам.

Преди си купувах първия попаднал ми душ гел в магазина, само заради факта, че ухае добре и прави много пяна. След като кожата ми започна да се бели и да сърби, установих, че не всеки продукт влияе добре и се захванах да чета внимателно съставките, отбелязани на етикетите. Естествено, открих изобилие от вещества, които с времето влошават състоянието на кожата, да не говорим за цялостното им въздействие върху организма. Сега няма да се разпростирам върху темата за парабените, сулфатите, изкуствените ароматизатори и други подобни. Тях ще разгледам в отделна публикация по-нататък.

Ръчно направен сапун от Casyopea. Съдържа масло от шеа за подхранване на кожата. Не изсушава както повечето сапуни. Използвала съм само сапуна със зелен чай и грейпфрут, спа, както и този с лимонена трева. Има разнообразие от аромати - жасмин, ванилия, зелен пъпеш и други (от глицериновите), и ванилия, люляк, лотос, френска лавандула, праскова и други (от крем сапуните с шеа). Разликата е, че глицериновите са подходящи за нормална до мазна кожа, а вторите са идеални за нормална до суха заради по-голямото съдържание на масло от шеа и кокосово масло. Цената е 3.80 лв. Не е много икономичен, свършва по-бързо от стандартен сапун, но пък превръща вземането на душ в истинско удоволствие за сетивата.







L'Occitane Eau des Baux Shower Gel




Марката L'Occitane en Provence няма нужда от представяне. Конкретният продукт е мъжки душ гел, но има изключително приятен аромат, затова го харесвам. Съдържа смес от кипарис и тамян. Почиства нежно, не дразни кожата. Цена - около 40 лв за опаковка от 250 мл. Имам забележка относно някои от съставките - съдържа натриев лаурет сулфат и пропилен гликол. Определено не е био, но как невероятно ухае...







Стигнахме до най-любимия ми продукт. Чист черен сапун (Pure Black Soap) на Dr. Woods, който си поръчвам от американския сайт. Цена 5,12 $ за опаковка от 473 мл. Много икономичен, универсален, даже мултифункционален продукт. Може да се използва като душ гел, като средство за почистване на лицето, като шампоан, дори и като разтвор за вана. Не прави много пяна, защото не съдържа лаурил и лаурет сулфати. Изцяло натурален продукт, който измива, успокоява и овлажнява кожата, оставяйки невероятно усещане за чистота и свежест. Подходящ за ежедневна употреба. Леко ексфолира и се бори с дребните несъвършенства на кожата. Горещо го препоръчвам дори на хора с много чувствителна кожа.















Няма коментари:

Публикуване на коментар