петък, 24 май 2013 г.

Натурален крем за околоочен контур Rosa Pretiosa


Привет и честит 24 май! Днес е един от най-важните български празници и се надявам, че поне в деня, в който почитаме създателите на нашите буквички ще използваме кирилица, вместо латиница.
Извинявам се за дългото отсъствие, но нещо нямах много желание за писане напоследък. Реших обаче, че няма да се давам на гадни настроения и ще гледам по-позитивно на всичко.



Започвам с една задачка:
Какъв по произход е този крем според вас?



За да не се чудите, отговарям веднага - това е натурален крем за околоочен контур с българско розово масло. Попаднах съвсем случайно на него на щанда за козметика в един от местните супермаркети - "Лекси". Вниманието ми беше привлечено от надписа "Линия продукти със специално подбрани, биосертифицирани от ECOCERT органични съставки". Марката не ми говореше абсолютно нищо, но състава на първо четене ми се стори интересен и реших да го купя, защото и без това ми трябваше нещо за околоочния контур.

Състав на продукта:




Натурални съставки - 95%
Звучи доста добре, нали?


Кремът е с изключително нежна формула. Богат е на органични масла - българска роза, арган, баобаб, нар и таману. Подхранва и регенерира чувствителната област около очите. Фитостеролите и антиоксидантите стимулират клетъчното обновяване. Кремът премахва тъмни кръгове, всякакви следи от умора, недоспиване и бурен нощен живот.
Нанася се сутрин и вечер с леки движения.

Ето и малко инфо за самата линия Rosa Pretiosa
Линия продукти за лице на Natural Cosmetic с българско розово масло. Продуктите съдържат биосертифицирани от ECOCERT органични съставки. Възстановяват, подхранват и защитават кожата. Подходящи са за всякакъв тип кожа.
Линията включва:
Натурален дневен крем (регенериращ и овлажняващ)
Натурален нощен крем (подхранващ и хидратиращ)
Натурален крем за околоочен контур
Натурален крем за шия и деколте

Сега да споделя и личните си впечатления.
Започвам с опаковката - стилно, сребристо флаконче от любимите ми с помпа, което за мен е огромен плюс.




Консистенцията е лека, приятна и попива бързо. Розовото масло е упоменато към края на състава, което означава, че е по-малко като количество, но се чувства доста осезаемо. Кремът има аромат на роза, който аз лично харесвам. Ако обаче не си падате по тази миризма, едва ли ще ви допадне.
Дали премахва тъмни кръгове не знам, защото нямам подобен проблем. Със сигурност мога да кажа, че овлажнява и омекотява кожата. След нанасяне не се получава напластяване, както ми се е случвало при употреба на околоочни кремове от някои доста по-скъпи марки.




Мисля, че по-нататък ще пробвам и останалите продукти от серията.
Радвам се, че отново попаднах на българска козметика, която не отстъпва по качество на известни марки и не съдържа парабени и други вредни съставки.

Цена: 13 лв за продукт от 20 ml



Няма коментари:

Публикуване на коментар