неделя, 28 април 2013 г.

Skincode Essentials 24H Cell Energizer Cream/Скинкод 24 часов клетъчен енергизиращ крем


Привет и честит празник на всички с имена на цветя! Да сте здрави, весели, щастливи, обичани и много, много усмихнати :)



Днес ще ви представя един крем на Skincode, който е подходящ за суха, чувствителна и девитализирана кожа. Напоследък започвам сериозно да се съмнявам, че моята не е точно суха. Май е по-скоро комбинирана, с типичното омазняване в Т-зоната, но със сигурност е чувствителна и дехидратирана. Границата между суха и дехидратирана е доста тънка и понякога не може да се определи точно типа.

Първо, разбира се, няколко думи за марката:



Skincode е швейцарска компания, създадена през 1998 година, която използва съставки 100% съвместими с всеки тип кожа. При създаването на продуктите се влагат най-чистите биологични съставки и екстракти от растения. Продуктите на Skincode са с гарантирано качество, тъй като се разработват в сътрудничество със CRB – известни Европейски биохимични лаборатории. Схващането, че кожата е своеобразен жив орган се е превърнало в основна фирмена философия на Skincode, която се нарича „интелигентна дерматологична грижа за кожата.”

Skincode Essentials 24H Cell Energizer Cream





Кремът е от продуктовата линия SKINCODE Essentials, предназначена за всякакъв тип чувствителна кожа. Освен него съм ползвала и почистващия лосион (Gentle cleansing lotion), от който също останах с добри впечатления. Продуктите НЕ съдържат консерванти, оцветители, аромати, както и суровини с животински произход. Уникалното за тази серия е, че няма възрастови ограничения при използването. Продуктите са подходящи за цялото семейство - от малки деца до възрастни хора.
Патентованият CM-Glucan е ключова съставка в серията. Извлечен от хлебна мая, CM-Glucan стимулира клетъчното възстановяване и защитните сили на кожата.



Активни съставки:
• CM-Glucan
• хидролит-5 - увеличава степента на хидратация
• титаниев диоксид - естествен UVA и UVB филтър с матиращо действие
• оризово нишесте - успокояващо действие, формира защитен филм върху кожата

Състав:



Текстурата е приятна, кадифена и попива добре, без да оставя мазен слой върху кожата. След нанасяне я усещам мека и успокоена. Няма никакво дразнене и парене. Ароматът е лек и нежен, перфектен за хора, алергични към по-силни миризми.



Недостатък за мен е опаковката. Предпочитам кремове с помпа или поне тубичка, за да не се налага да бъркам в бурканчето (дори и с предназначената за целта шпатулка винаги съществува риск от попадане на замърсители).

Цена: около 70 лв за опаковка от 50 ml.
Кремът ми е подарък. Не мисля, че бих го купила. Определено на тази (а и доста под нея) цена има добри опции на биосертифицирани продукти.



Няма коментари:

Публикуване на коментар