петък, 31 май 2013 г.

Korres


Добър вечер и в петък :)

Реших да изпратя подобаващо май, като в последния ден ви изтормозя с една публикация.
Днес ще прескочим виртуално до Гърция, родината на марката, за която ще ви разкажа сега.
Korres е гръцка марка натурална козметика, създадена през 1996 г в Атина. В основата на философията и е залегнало използването на натурални (и био сертифицирани) съставки с най-високо качество. Любопитното е, че първият продукт на бранда е бил ароматен, загряващ, билков сироп с мед и анасон по рецепта на дядото на основателя на Korres.

За съжаление в България тази козметика не е много разпространена. Със сигурност може да се намери в София и Варна, за останалите градове не знам. В Пловдив не съм виждала никъде. Може да се купи онлайн от feelunique.com, както и от официалния им сайт.
За първи път пробвах продукти на Korres , когато бях на екскурзия в Гърция и много ми допаднаха. Ароматите са разкошни, типични за гръцката флора - маслина, мащерка, салвия, също и билки, йогурт, мед.

Прочетох за тяхна промоция през май и реших да се възползвам. Офертата беше доста примамлива - при всяка покупка на сапун получавате подарък крем за лице в зависимост от типа кожа. Изборът се състоеше между 30 ml крем за лице с дива роза за нормална / суха кожа и 30 ml крем за лице с кверцетин и дъб за нормална / комбинирана кожа. Кремът с кверцетин и дъб бях тествала преди (отзивите ми за него са абсолютно положителни) и реших сега да опитам този с дива роза.

Ето омекотяващият сапун с лайка:







Сапунът е с деликатен, 95,9% натурален състав. Подходящ е за всякакъв тип кожа, включително и чувствителна. Съдържа екстракт от лайка, известен с противовъзпалителното и успокояващо действие. Намалява кожните раздразнения.


Чудех се обаче каква е уловката и защо подаряват крем на цената на сапуна, който е 8 лв. Е, разбрах - кремът всъщност е под формата на 20 мостри от 1,5 ml. Тестерите са удобна опция при пътуване, така че въобще не се замислих. Сега си имам много, много мостри :) Всъщност, не са чак толкова много - по една на ден.








Кремът НЕ съдържа парабени, минерални масла, силикон, пропилен гликол, етаноламин, синтетични оцветители, фталати. В съдържанието открих обаче феноксиетанол и други не много натурални съставки. Все пак ще напомня, че продуктът не е сертифициран като био.
Дивата роза е естествен източник на витамин С и притежава омекотяващи и възстановящи кожата свойства и за щастие е спомената в началото на списъка, което означава, че количеството и е сравнително голямо.

Приятен за нанасяне, попива бързо, не омазнява излишно. Продуктът има лек, ненатрапчив, свеж аромат, овлажнява добре.
С една дума - доволна съм. Препоръчвам ви да пробвате душ-геловете на Korres, особено тези с кедър, мента и лимон.






Желая на всички хубав уикенд и много положителни емоции :)









Няма коментари:

Публикуване на коментар