събота, 15 юни 2013 г.

Lavera Sun Sensitiv

Привет в този спокоен, съботен следобед!

Изненадата от кампанията на  http://taota.com/ този път пристигна под формата на два невероятни продукта, подходящи за сезона.

Времето упорито се опита да прецака публикацията, но аз успях да го надхитря и да се възползвам от малкото слънце, за да ги тествам. Правя уговорката, че по-нататък ще я допълня, защото впечатленията ми не са кой знае какви предвид краткото време, в което съм ги използвала.

Започвам с малко отклонение, в което ще обясня основната разлика между минералните и синтетичните слънцезащитни филтри.
Всички обичаме слънцето и начина, по който изглежда кожата ни след досега с него. В никакъв случай обаче не трябва да пренебрегваме здравето за сметка на красотата.
Основното правило е ясно на всеки: използване на подходящи за типа кожа слънцезащитни продукти, които ни предпазват от вредните UV лъчи.
Минералните слънцезащитни филтри представляват натурален физичен метод на слънцезащита чрез минерали, докато синтетичните слънцезащитни филтри са си синтетичен метод. Принципът на действие на минералните филтри е следният: минералите образуват тънък слой върху кожата и отразяват вредните UV лъчи както огледалото отразява светлината. Синтетичните филтри взаимодействат с мазнината на кожата и отвеждат UV лъчите под формата на топлинна енергия.
Убедих ли ви в предимствата на минералната слънцезащита? Ако все още се колебаете, ето още доказателства. Минералните слънцезащитни продукти действат веднага, докато на тези със синтетични филтри са необходими 20 минути. Според много научни изследвания минералната слънцезащита е безопасна в размер до 20 nm, а синтетичната е хормонално активна. И не на последно място: слънцезащитните продукти със синтетични филтри съдържат парфюм, изкуствени консерванти и емулгатори, както и съставки на основата на петрол.

Изборът е изцяло във вашите ръце.

Ето и продуктите на Lavera, които ще ви представя днес:Family sun spray SPF 15 medium
  Family sun spray SPF 15 medium/Био спрей против слънце Family SPF 15

Слънцезащитен продукт със средна ефективност, който предлага идеална защита за цялото семейство. Нанася се бързо и лесно, действа моментално и е водоустойчив.
Защитната формула с био каротин и био слънчогледово масло подхранва и предпазва от изгаряне. Съчетава две действия: от една страна поставя бариера срещу вредните лъчи, а от друга запазва баланса на pH на кожата.
Консистенцията е обичайната за този вид продукти. Има светложълт цвят, попива бързо и не оставя следи.
Ароматът му бих оприличила на комбинация от канела, карамфил, мед и джинджифилови сладки :) Май пак започнах да огладнявам, но истината е, че мирише много приятно.
Продуктът е сертифициран по NATRUE и съдържа 100% натурални био съставки, натурални консерванти и ароматизатори.


Цена: 22,20 лв за опаковка от 125 ml


Ще припомня всеизвестната истина, че трябва да се използват продукти с различен фактор на защита съобразно типа кожа. За мен лично този е ок, но ако сте с много светла кожа, препоръчвам по-висок фактор.


After sun shimmer lotion
 След като сме се поопържили подобаващо, идва ред на втория продукт. 

After sun shimmer lotion /Био лосион за след слънце с блестящ ефект 


Състав:
Съдържащото се в продукта био алое вера овлажнява интензивно, а био бадемовото масло подхранва след прекараните на плажа или край басейна часове. Точно от такъв свеж коктейл има нужда кожата, особено ако сме прекалили със слънчевите бани.
Отново същият аромат, за който споменах по-горе. Блестящите, миниатюрни частици остават по кожата дори и след като продукта попие, и създават прекрасно, лятно настроение.Цена:
19,80 лв за опаковка от 150 ml

Хубаво и слънчево настроение от мен!

1 коментар:

  1. Здравей, номинирах те за Liebster Blog Award! Ако искаш да се вкючиш, ето как:
    http://dreamofjoe.blogspot.com/2013/06/tag-liebster-blog-award.html

    ОтговорИзтриване