понеделник, 4 март 2013 г.

Любими продукти на месец февруари






Довиждане февруари, добре дошъл март!
Усещам как пролетта се събужда във всичко наоколо и това ме кара да сложа розовите очила и да се усмихна на света. Скоро навън ще е зелено, красиво и изпълнено с живот. Февруари си замина и днес ще споделя продуктите, които използвах с удоволствие през този месец и бяха задължителна част от ежедневната ми програма.






Тоник за лице Дива роза на Alverde Naturkosmetik



Alverde е марката на dm за натурална козметика. Ползвала съм доста продукти, повечето от които са се оказали добри. Предлагат бяла и декоративна козметика. Цените са достъпни. Марката е приемлива алтернатива за почитателите на натуралните съставки, които желаят да използват качествени продукти на относително ниски цени.

Конкретно за тоника:

Не съдържа синтетични аромати, консерванти, оцветители, вещества на базата на минерални масла. Използвани са суровини от контролирано био производство.
Подходящ е за суха и чувствителна кожа, каквато е моята. Съдържа екстракт от дива роза, който омекотява кожата и стимулира възстановяването. Преди да си го купя, използвах розова вода за тонизиране. При едно от поредните си посещения в dm (харесвам ги тези дрогерии), търсейки неин заместител видях тоникa и реших да го тествам. Определено си заслужава. Цената е около 5 лв за опаковка от 200 ml. За сравнение - розовата вода, която ползвам е около 10-15 лв в зависимост от марката. Alverde имат други серии за нормална и мазна кожа, които вероятно са също толкова добри.


Почистващ флуид с екстракт от био краставици на Balea



Отново находка в dm. Balea е друга марка, предлагана от немската верига, която харесвам заради качеството и ниските цени. Опитът ми с нея се изчерпваше само с душ гел за чувствителна кожа, дезодорант и някакъв лосион, но сега мога да кажа, че и продуктите им за лице са сполучливи. Този флуид има изключително лека, течна текстура. По-рядък е от тоалетно мляко или лосион. Без парабени, силикон, минерални масла и оцветители. Ароматизиран е, но миризмата е приятна. На опаковката пише, че продуктът е с 95% натурален произход. Струва около 4 лв, разфасовка от 200 ml.
Нанася се върху лицето и се изплаква с вода или се отстранява с напоен с тоник тампон (предпочитам второто). На етикета пише, че е произведен в Швейцария, както и другите продукти на Balea, които съм използвала.


Последният продукт е възстановяващият шампоан с масло от чаено дърво, мента и юка на Desert Essence



За него писах в предишния пост, но пак ще кажа няколко думи. Не съдържа парабени, фталати, изкуствени аромати, оцветители, парафин, натриев лаурил сулфат и други вредни съставки. Измива отлично косата и придава блясък и мекота.

Няма коментари:

Публикуване на коментар