вторник, 12 март 2013 г.

Глезотийки за тялото и духа




Привет!

Днес ще покажа два любими продукта, които използвам в банята и след това. Третият, както сигурно се досещате, е кокосовото масло :)


Първо представям на вашето внимание Ревитализиращо масло за тяло на Delarom.





Това вълшебно, стъклено шишенце е пълно с коктейл от етерични масла за стимулиране на тялото и духа. Магическата комбинация от лимон, кипарис, лавандула, розмарин, мащерка, кедър и витамин Е прави кожата еластична и предотвратява появата на стрии, като в същото време действа успокояващо и намалява чувството на умора.

Може да се използва по няколко начина. Аз предпочитам да нанасям малко количество директно върху кожата след баня заедно с лек масаж за елиминиране на токсините.



Друг начин е да изсипете една капачка от маслото в напълнена с вода вана. Това вече наричам пълен релакс и награда, която всеки заслужава след тежък, изпълнен със стресови ситуации ден. Ако не разполагате с вана, просто нанасяйте от маслото, докато сте под душа. Ароматът е много приятен и отпуска.

Опаковката е от 100 ml, икономичен продукт и го използвам от доста време. Бях го получила като подарък, но мисля, че цената е около 40-50 лв.

Нещо повече за самата марка: Delarom е френска марка за козметика, която влага в продуктите си природни растителни екстракти и аромати. Предлаганите от тях неща не съдържат парабени, минерални масла, феноксиетанол, силикони, съставки от животински продукти. Продуктите съдържат съставки, произведени чрез органично земеделие.


Вторият продукт е Подхранващ лосион за тяло с облепиха на WELEDA





Лосионът подхранва, възстановява и успокоява кожата. Особено подходящ е за суха кожа. Съдържа масло от облепиха (за нея писах в една от предните публикации), мастни киселини и витамини А, С и Е. Има свеж, траен, плодов аромат, който бих определила като микс от грейпфрут и лимон. Текстурата е много лека. Попива бързо - голям плюс при лосионите за тяло. След употребата усещам кожата си мека и приятно ухаеща.

Съставки: Масло от облепиха, сусамово масло, алкохол, масло от шеа, глицерин, масло от семена на макадамия, екстракт от слез.

WELEDA е една от любимите ми марки, предлагащи био козметика. Ето малко информация за нея:

WELEDA е основана в Швейцария през 1921 г. от холандската лекарка Ита Вегман и известния философ Рудолф Щайнер. От създаването си, фирмата развива и предлага медицински продукти, хранителни добавки и козметика. Към момента немско-швейцарската марка присъства на пет континента, а 90-годишната й история я превръща в една от най-търсените био-козметични марки в света.

Козметиката на Weleda се произвежда в модерни производствени фабрики с огромно внимание към избора на суровини. Голяма част от използваните растения, като например невенът, се добиват в собствените биологично-контролирани градини на фирмата. Съставките са оптимално комбинирани и изключително нежни към кожата, НЕ съдържат синтетични консерванти, оцветители и ароматизатори.

Лосионът струва около 30 лв. Опаковката е интересна, пластмасова от 200 ml с диспенсер, изработена по специална технология, която не допуска навлизането на въздух.
Освен този с облепиха, серията включва още два - Хидратиращ лосион с цитрус и Възстановяващ лосион с нар.

Хубав и позитивен ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар