неделя, 10 март 2013 г.

Alverde мания


Здравейте в този слънчев и прекрасен неделен ден :)




Днес искам да се похваля с последната си покупка. Преди няколко дни случайно влязох в dm, всъщност не беше толкова случайно, защото трябваше да купя нещо, но естествено както винаги се получава, си тръгнах оттам със съвсем друго :)



Оказа се, че в периода 07-13.03.2013г продуктите с марка Alverde са с -20% отстъпка. Съставките на всички продукти от марката alverde Naturkosmetik са с предпочитан произход от контролирано био земеделие. Те не съдържат вещества на основата на минерални масла, както и вещества на синтетична основа.

Както се досещате, потрих доволно ръце и с щастлива усмивка започнах да оглеждам какво ще си купя. Първото, към което се насочих, е тази компактна пудра. Наистина имах нужда от нова, тъй като бях стигнала до дъното на предишната Lumene. Другата, която в момента използвам не е толкова универсална, защото е бронзираща на Sephora, а и не ми харесва много по принцип. Пудрата на Alverde съм ползвала преди и си спомням, че останах доволна. Ще отбележа, че пудрите на Lumene и Sephora имат в състава си парабени и аромати, докато тази на Alverde - не.

Описание:
Без синтетични консерванти, без аромат, дерматологично тествана. С турмалин - допълнителен компонент, добавян от някои производители за подобряване на кръвообращението и допълнителен блясък (но не този изкуствения, а просто придава леко сияен вид на кожата). 030 Beige ми пасва перфектно. Има добра покривност и замаскира видимите недостатъци на кожата. Не запушва порите.

Другият продукт, който си избрах, е червило молив - Alverde Lipstick pencil, 20 Nude.
Задължително го нанасям върху балсам за устни, за да не се изсушават и лющят. Този nude оттенък много ми харесва. Червилото не съдържа синтетични консерванти и аромати. Двата продукта струват общо около 12 лв., което е повече от добра цена, като се има предвид качеството.



Ето и останалите продукти от тази марка, които използвам.

Alverde Natural Light Make-up 30 Cold Beige



Този фон дьо тен наистина има лека текстура с алое вера и масло от ший. Съдържа екстракти от папая и агаве. Покрива добре, без да се получава ефект на "маска". Леко ми изсушава кожата, но това при мен няма как да се избегне. Има приятен, лек аромат. Опаковката е сладка, с удобен дозатор.

Последен по ред, но не и по значение е коректор-стикът. Моят е 01 Naturelle. Идеален е за прикриване на капиляри, пъпчици, зачервявания и всякакви кожни недостатъци. Мисля, че струваше около 7 лв. Доволна съм от него и пак бих си купила.

А сега мисля, че е време да се възползвам от хубавото време и да направя дълга разходка:)

1 коментар:

  1. Благодаря ти за тази статийка за Алверде.Аз разгледах днес техните продукти и се чудих как са като качество, купих си околоочен крем,надявам се да ми хареса. Бори

    ОтговорИзтриване