събота, 26 януари 2013 г.

Tolederm Uriage


На всеки се е случвало поне веднъж да сгреши в избора си на козметичен продукт. Сега ще споделя за последните не дотам сполучливи избори на козметика, които направих. Установила съм, че е желателно да тествам даден крем, преди да си го купя. За съжаление в аптеките и дрогериите отговорът на въпроса разполагат ли с мостри в 90% от случаите е твърдо отрицателен. Когато пренебрегна това и купя продукта "на късмет", доста често покупката се оказва не сполучлива. Ето първият пример:

Хидратиращ успокояващ крем Толедерм Юриаж /Tolederm Creme hydra-apasainte Uriage 50 ml.
Описание:
Висока чувствителност, нетолерантност, чувство за опънатост и парене. Намалява кожната раздразненост, хидратира добре и възстановява комфорта.

Е, звучи супер. Реших, че този крем ще е идеален за мен и след дълго чудене и разговор с момичето в аптеката, което се скъса да хвали цялата марка, го взех и си тръгнах доволна с новата придобивка. Да, ама не.

Веднага след нанасяне усетих как започна подозрително да щипе кожата ми. След няколко минути лекото щипане се превърна в парене и ситуацията стана ясна. Създаденият за оптимална кожна поносимост крем се оказа непоносим за мен. Почистих го, намазах се с бебешки крем от Dm и кожата ми се успокои. Блаженство.

Да отбележа, че мирише на химия (или поне на мен така ми се струва). Иначе на опаковката пише, че е без аромати, хипоалергенен, без парабени и оцветители.

Изводът: ако имате хипер реактивна кожа, не рискувайте с успокояващия крем на Юриаж. Всичко, разбира се, е индивидуално, но за себе си мога да кажа, че никога повече няма да купя продукт от тази серия.












5 коментара:

  1. Ох, болезнена за мен тема... Преди няколко месеца получих кошмарна алергична реакция към био-продукт, фирмата е добра, продукцията - качествена, но един от кремовете ме "поболя". Хубавото е, че ми бяха изпратили мостри, аз се бях засилила да си купувам крема, бях тествала други техни продукти със страхотен резултат, крема никак не беше евтин, но щях да го купя... Но след ползването на мострата - леле... Подпухна ми цялото лице, очите полузатворени, червени, сърбящи, приличах на булдог в лицето! Имам опит с алергиите, но не и дерматологичен, до момента, веднага приех антихитаминов препарат, третирах отока с народни рецепти, по спешност лекар (който между другото никак не помогна), е ... оправих се след 2-3 седмици. Приятелите ми се смеят, че за мен не са био-продуктите, трябвало ми химия :) И така по темата, ти имаш неприятен опит с химиите, аз с био-продуктите, моят извод - задължително е да се ползват мостри, това е практика навсякъде, дано да доживеем така да стане и при нас!

    ОтговорИзтриване
  2. Bravo, radvam se pishesh i otricatelni otzivi, ne samo "oh, kolko e gotino", kakto niakoi praviat

    ОтговорИзтриване
  3. Petya, при теб положението е било наистина неприятно, дано не ти се случва отново. Направо завиждам на хората, които без проблем могат да използват всякакви козметични продукти. Само човек, който е бил в подобно положение, може да разбере за какво иде реч :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, трябва да се внимава... Но не само ние с по-чувствителна кожа, при всеки един може да се появи някаква непоносимост към някоя съставка.

      Изтриване
  4. Mariya, пиша личното си мнение. Не мога да кажа на черното - бяло, и обратното ;)

    ОтговорИзтриване