петък, 25 януари 2013 г.

Кокосово масло на Nature's Way

Ще започна с един от най-любимите си продукти, който използвам и през лятото, и през зимния сезон. Става въпрос за кокосовото масло. Не спирам да споделям колко съм доволна от действието му върху кожата и косата. А какъв аромат... ммм. Направо ми се иска да бръкна с пръсти в буркана и да ги оближа :). Открих го сравнително скоро, преди година. 

Предлага се в био магазинчетата, в по-големите аптеки и дрогериите, както и в много бг онлайн магазини, но установих, че цената му е доста висока. Тогава попаднах на един американски сайт за хранителни добавки, козметика и всякакви глезотийки, и вече няколко пъти си поръчвам оттам. Само за сравнение: цената на буркана от 474 мл тук ориентировъчно е между 40 и 47 лв, а в американския сайт в момента е 10.07 $. Без коментар...

Понеже този вид кокосово масло е студено пресовано, нерафинирано, чисто (без добавки и химии), може да се използва и за готвене, за дресинги в салати, за така модерните напоследък смутита, както и да се хапва направо. 

Консистенцията му е твърда при температура под 24 градуса Целзий. Над тази температура се втечнява. При допир с кожата маслото веднага се разтопява. Мазничко е, но попива сравнително бързо (това зависи и от типа кожа - моята е суха и чувствителна). 

От две седмици замених нощния  крем с кокосово масло и съм изключително доволна от резултата. На сутринта усещам кожата си мека и успокоена. За тялото го използвам като лосион след баня, върху леко влажна кожа. За косата пръскам леко само върховете за по-лесно разресване, или използвам като балсам преди измиване с шампоан. 

Продуктът е идеален за чувствителната кожа в областта на устата през зимата. Може временно да замени балсама за устни, особено ако времето е по-студено.

Когато се приема вътрешно, трябва да се има предвид, че е доста калоричен:  хранителна стойност на 100 гр кокосово масло: 862 калории, 100 гр мазнини, 0 гр въглехидрати, 0 гр белтъчини.












2 коментара:

  1. Това е супер. А за цените - понеже там заплатите са по-високи, затова цените са по-ниски...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Интересно... Ползвала съм само за коса и то в състав с други продукти, за косата съм доволна. За аромата съм на същото мнение - разкош. Колкото до консумацията - никакъв опит :)Но видях калориите иии категорично бягам! Шегувам се, просто не съм попадала на продукта... Виж за цената - в бг и извън бг могла да коментирам до утре. Трагично е, но е така с почти всяка една стока - дрехи, козметика, техника, книги, каквото и да се сетите, огромно количество стоки е по-изгодно да се пазаруват от чуждестранни сайтове, дори и с включената доставка, отколкото от тук, надценките в България са фантастични, много над 100%, на фона на доходите ни ... тъжно..

      Изтриване