понеделник, 22 юли 2013 г.

Термална вода Vichy



Добър вечер в началото на една гореща седмица.

Преди няколко дни ми се развали лаптопът и съответно всички снимки, които старателно събирах, заминаха. Надявам се да успея да възстановя нещата и повредата да не е фатална.

Днес ще си говорим за един от задължителните (поне според мен) продукти за лятото, а именно за чудото, наречено термална вода.


  


Термалната вода Vichy извира от недрата на вулканичните скали в областта Оверн. Тя е една от най-богатите на минерали и олигоелементи води във Франция. Водата успокоява раздразнената вследствие на външни фактори кожа и се вписва идеално в ежедневната програма за грижа за чувствителната кожа.

Съдържа:

Калций: предпазва кожната тъкан
Калий: подпомага хидратирането на кожните клетки
Силиций: уплътнява и възстановява
Магнезий: стимулира възстановяването на кожата
Желязо: допринася за насищането на клетките с кислород
Мед: притежава противовъзпалително действие
Цинк: участва при растежа и заздравяването на клетките

В състава на термалната вода Vichy влизат още бром, бор, флуор, литий и стронций.


По принцип бях настроена скептично и мислех, че действието, което се приписва на една вода, било то и термална е силно преувеличено, но когато за първи път пробвах точно водата на Vichy, останах очарована. Оттогава я използвам всяко лято.

Преди няколко седмици се възползвах от промоцията, включваща бонус флакон от 50 ml при покупка на термална вода Vichy от 150 ml. Цената беше около 16 лв, но имаше допълнително намаление на марката от 20% и двата флакона термална вода излязоха около 14 лв. Сега си имам вода за цялото лято :).





Термалната вода Vichy е хипоалергенна, без аромати, не съдържа консерванти  и е включена във всички продукти на марката. Има неутрално pH. Без парабени.

Това е един мултифункционален продукт, който може да се използва всеки ден в различни ситуации:  при пътуване, разходка, след козметични процедури, за освежаване в офиса, след почистване на кожата, на плажа, след тренировка...









Малката опаковка от 50 ml е изключително практична и трайно се настани в дамската ми чанта заедно с един друг продукт, за който скоро също ще пусна ревю.
Аз естествено успях да открия и други приложения на термалната вода като например: напръскване след ухапване от комар - действа безотказно, спира сърбежа и неприятното усещане по кожата. Бях чела някъде, че комарите атакували блондинки и хора с много светла кожа. Определено не спадам към тази категория, но това не им пречи да ме тормозят цяло лято. С помощта на термалната вода успявам да туширам донякъде гадния сърбеж.





След епилиране или пък при одраскване от внезапно полудял, иначе кротък домашен любимец, термалната вода на Vichy отново влиза в употреба. Използвам водата и след почистване на лицето вечер вместо тоник, както и за освежаване през деня.

Цена:  15-17 лв за флакон от 150 ml

Препоръчвам продукта. Пробвайте и няма да останете разочаровани :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар